Publicat pe

Întrebări frecvente despre antenele radio CB

Întrebări frecvente antene radio

Întrebări frecvente despre antenele radio CB

1. Care este lungimea optima a cablului de antena?

Folosind cablul de antena din pachet cu o lungime de pana la 6 metri este posibil sa aveţi un exces de cablu in cabina maşinii. Acest exces de cablu trebuie pus sub bord, sub covoraşele maşinii sau ascuns prin alte metode. NU încolăciţi sau strângeţi într-un loc cablul in exces.

Veţi crea un RF Chocke si veţi decalibra astfel antena, in unele cazuri ducând la creşterea SWR-ului peste limitele normale de funcţionare. Antenele europene nu au problema aceasta, cablul având o lungime maxima de pana la 4m, lungime la care pericolul de a face un colac este minim.

Întrebări frecvente antene radio
Antena radio montata pe autoturism

2. Care este raza de acţiune a antenei radio?

La aceasta întrebare, popular spus, Cat bate o antena nu se poate raspunde cu o limita exacta si nu se pot da nici distantele exacte intre care emite si funcţionează antena. Frecventa radio este influenţată de o multitudine de factori care afectează semnalul.

Aceşti factori sunt: configuraţia terenului, clădirile, regimul de zi sau noapte, înălţimea si poziţionarea antenei, ciclul solar, frecventa si puterea de emisie, prezenta in zona a altor statii de puteri legale sau de sute de W. Cu atâţia factori care îşi pun amprenta asupra frecventei este imposibil de dat o distanta exacta de funcţionare.

In general, distanta de funcţionare este intre 5 si 32 Km. Nu fiţi surprinşi insa daca semnalul va parcurge distante de sute sau chiar mii de kilometri in condiţii de mediu ideale (propagare). Exista totuşi doi factori care pot fi controlaţi direct: puterea statiei si antena folosita.

Având in vedere ca puterea statiei este limitata prin lege, antena este singurul factor cu care puteţi influenta raza de acţiune a statiei dvs. De aceea ar trebui sa alegeţi cea mai eficienta antena potrivita statiei dvs.

3. Pot vopsi antena in funcţie de culoarea maşinii, si daca da, ce fel de vopsea este recomandata?

Antena se poate vopsi cu o singura precauţie: pentru a preveni degradarea conductivităţii electrice a antenei nu folosiţi vopsele cu un nivel ridicat de zinc sau alte particule metalice in compoziţie care dau culoarea vopselei (vopsele fara plumb).

La dealerii auto si la cei de piese de schimb veţi găsi vopsea speciala dedicata elementelor de plastic care se potriveşte culorii autovehiculului. Pentru a obţine o culoare cat mai apropiata de cea a maşinii dvs folosiţi o antena alba astfel încât culoarea acesteia nu va influenta nuanţa finala pe care doriţi sa o obţineţi.

Curăţaţi antena cu alcool si lăsaţi-o sa se usuce înainte de a aplica vopseaua. Urmaţi instrucţiunile de uscare afişate pe vopsea. Când vopseaua s-a uscat instalaţi antena si recalibraţi-o.

Nota: vopsirea bobinei poate influenta conductivitatea electrica a antenei.

4. Transmisia mea este buna, dar semnalul recepţionat este deformat sau se întrerupe (sau viceversa).

Daca acest lucru se întâmplă si când vehicolul staţionează si când este in mişcare acest lucru indica o problema radio. Daca semnalul dvs este transmis si recepţionat bine de alta statie, acelaşi lucru ar trebui sa se întâmple si cu semnalul recepţionat de unitatea dvs.

Verificaţi transmisia, recepţia si semnalul audio al statie dvs in funcţie de problema întâlnită. Daca semnalul nu este bun doar când sunteţi in mişcare, atunci verificaţi conexiunile din spatele statiei, cablul de alimentare si antena. Efectuaţi testul de funcţionare pentru antena sa stabiliţi daca aceasta creează problemele întâmpinate.

5. Antena funcţionează bine in FM, dar nu si in AM (sau vice-versa).

Aceasta poate fi doar o problema a statie nu si a antenei. Antena nu este influenţată daca semnalul recepţionat sau transmis este in AM sau FM. Antena nu face distincţie intre cele doua semnale. Va trebui sa verificaţi transmisia, recepţia sau etajul audio al statiei dvs, in funcţie de tipul problemei întâlnite. In România este utilizat doar FM ul in CB, aşa ca nu trebuie sa va faceţi griji.

6. Energia RF creează probleme semnalului audio al statiei.

Acesta problema poate fi remediata prin una sau mai multe dintre soluţiile de mai jos. Nu veţi ştii insa care soluţie va rezolva problema in fiecare situaţie întâlnită si veţi fi nevoiţi sa folosiţi mai multe variante pentru a remedia complet problema.

   A. Verificaţi împământarea atât la statie, cat si la amplificator pentru a vedea daca acţionează ca o masa si nu radiază comportându-se ca un inhibitor al frecventei sau ca un inductor. Acest lucru se întâmplă când cablul de masa este aşa de lung încât se comporta ca o antena. Cablul de masa ar trebui sa fie cat mai scurt posibil, de preferat sub 100 cm. Urmaţi totdeauna recomandările producătorului amplificatorului, in general toţi recomanda 90 cm.

   B. Daca folosiţi un microfon amplificat e posibil sa trebuiască sa montaţi un condensator intern de bypass de 001 µF in linia de PTT si un condensator de 002 µF intre ieşirea de microfon de la amplificator si masa microfonului.

   C. Conectaţi statia la amplificator (daca folosiţi unul) cu un cablu de masa de cupru de buna calitate, având grija sa aveţi capetele cat de scurte posibil.

   D. Ca ultima soluţie, este posibil sa trebuiască sa folosiţi un izolator de linie de 50 Ohmi intre statie si amplificator sau intre statie si antena. Izolatorul va împiedica întoarcerea semnalului înapoi in statie prin intermediul cablului coaxial conductor.

7. Statia mea influenţează semnalul unităţii radio AM/FM a maşinii.

   Când transmisia statiei CB se aude prin intermediul radioului maşinii, numim aceste lucru “feedback”. Cauza generala este instalarea cablului de alimentare a statiei peste sau lângă cablurile difuzoarelor legate la radioul maşinii. Mutaţi cablul statiei cat mai departe de aceasta cabluri sau schimbaţi complet traseul acestuia.

8. Pot folosi antena Wilson 1000 sau 5000 pe barca sau rulota mea din fibra de sticla?

   Da, se poate, dar numai prin instalarea kit-ului de împământare Wilson Floating Ground. Acest kit special schimba antena din una cu funcţionare verticala in una cu funcţionare bipolara (dipol). Acest kit este foarte eficient când este instalat corect si va va permite sa calibraţi antena la un nivel minim al SWR-ului.

   Cheia este sa se evite împământarea pe vehicul sau barca si sa se utilizeze un mod de împământare diferit. Acest lucru este posibil prin instalarea unui cablu separat izolat complet de împământarea vehiculului. Pentru început, izolaţi capătul de jos al magnetului SO-239. Sudaţi o bucla mare (cu un diametru de 5/8) pe un cablu de sau 12 GA bine izolat. Cablul se trece apoi in cabina rulotei sau sub bordul ambarcaţiunii.

   Cablul trebuie asigurat pe tot parcursul prin bolţuri sau silicon (atenţie: cablul nu trebuie sa se mişte după instalare pentru ca SWR-ul îşi va modifica valorile!). După ce instalarea este completa, ajustaţi cablul la cel mai jos nivel posibil al SWR-ului.

   ATENŢIE! La capătul cablului se poate dezvolta un curent electric de mare voltaj. Când ajustarea este finalizata izolaţi capătul cablului cu banda neagra izolatoare. Acesta lucru este necesar deoarece se formează un conductor de mare voltaj.

9. Cum pot împământa complet si corect sistemul meu radio de emisie-recepţie?

   După ce verificaţi ca antena a fost împământata corect la caroseria maşinii sau la carcasa statiei (nu la baterie), următorul pas este sa adăugaţi o împământare suplimentara de la carcasa statiei radio la o suprafaţă metalica potrivită din vehicul.

   (NOTA: Aceasta nu este alimentarea statiei ci un fir separat de împământare al carcasei statiei radio). Pentru a obţine aceasta împământare slăbiţi un şurub din lateralul sau din spatele statiei radio, legaţi un cablu de şurub si înşurubaţi-l la loc. Ataşat capătul liber al cablului la un punct de împământare ştiut ca fiind bun.

   Daca folosiţi un amplificator ar trebui să-l împământaţi si pe acesta separat ca in descrierea de mai sus. Cablurile de împământare de la statie si de la amplificator trebuie sa fie cat mai scurte posibil.

Întrebări frecvente antene radio
Întrebări frecvente despre antenele radio CB

10. Unde pot monta antena pe Mini Van sau pe SUV?

   Cel mai bun loc unde se poate monta antena este centrul plafonului maşinii. Totuşi, din cauza suprafeţei întinse a plafonului întâlnită la aceste tipuri de vehicule, centrul acoperişului nu este întotdeauna si cel mai bun loc pentru montarea antenei.

O funcţionare buna a antenei este deseori obţinută când antena este amplasata la 15 – 30 cm distanta de parbriz. Acest lucru este valabil mai ales când plafonul este dotat cu un suport pentru bagaje. Daca acesta este metalic, montaţi antena cat mai departe posibil pentru a evita decalibrarea.

11. Va fi semnalul influenţat de locul unde poziţionez antena?

   Da. Opinia generala este ca antenele mobile montate pe autoturisme sunt multidirecţionale. Desi este adevărat, acest răspuns nu este complet. Raza reala de propagare a semnalului este influenţată in mare parte de corpul vehiculului.

   Razele de propagare din desenele de mai jos reprezintă o reprezentare grafica a puterii razei de propagare relativa transmisa sau recepţionată de antena. In desenele de mai jos, liniile indica razele de propagare tipice ce vor fi obţinute prin montarea antenei in trei locuri diferite pe vehicul.

   După cum vedeţi, razele variază de la o poziţie la alta iar forma lor este influenţată de poziţionarea antenei. Variaţia este rezultatul direct al formei de metal de la baza antenei. Tiparul este tras spre ariile unde corpul de metal este mai extins.

   Tiparul de propagare este mai mic sau lipsa in direcţia unde corpul de metal este mai mic sau lipsa. Aşa cum observaţi din desenele de mai jos, cea mai buna raza de acţiune este obţinută când montaţi antena cat mai aproape posibil de centru vehiculului.

12. Pot monta un arc in capătul bobinei?

   Da. Câteodată, din cauza înălţimii spicului, antena poate lovi obiecte mici sau uşoare aflate deasupra maşinii si veţi simţi ca arcul montat deasupra bobinei va oferta mai multa siguranţă. Achiziţionaţi un arc mic pentru antena, in general acestea au 6-7 cm lungime.

   Este posibil sa trebuiască sa reformaţi arcul la baza si sa potriviţi spirele pe sficul antenei. Îndepărtaţi spicul, înşurubaţi arcul si strângeţi la loc spicul. Va trebui sa recalibraţi antena deoarece înălţimea acesteia s-a modificat.

13. Aud un sunet ca un fluierat când conduc cu viteaza mare.

   Câteodată, la viteze mari este posibil sa auziţi un sunet ca un fluierat din direcţia antenei. Acest sunet este creat de trecerea vântului peste capota si pe plafonul maşinii. Acest lucru nu va afecta performantele antenei. Sunt câteva variante de rezolvare a problemei:

   a) puteţi monta un scut protector pentru capota (sau demonta in cazul in care aveţi unul deja instalat),

   b) sunetul poate înceta daca mutaţi antena putin spre fata sau spre spatele maşinii,

   c) instalaţi o protecţie de cauciuc pe spicul antenei.

Sursa: Situl oficial Wilson USA

Extra
Date contact

Addresa:
Statii Radio CB
Str. Elena Doamna Nr. 35,
Tecuci, Judetul Galati
E-mail: office@e-statiicb.ro
Telefon:
0765.313.345

Urmărește-ne și pe ...
Orice statie radio si accesorii
favicon-e-statiicb
Publicat pe

Cum poți extinde performanțele unei stații radio

Estindere performanțe stație radio

Cum poți extinde performanțele unei stații radio

6 moduri de extindere a performanțelor stațiilor radio CB auto în mod legal

Statiile radio CB sunt limitate prin lege la o putere maxima de 4 Watti de către ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare si Reglementare in Comunicaţii). Acest lucru mai este cunoscut si sub numele de puterea de ieşire in radiofrecvenţa.

Accesul publicului larg la aceasta banda, in plus fata de limitarea de frecventa, poate sa duca la apariţia de congestii si interferente.

In ultima perioada se poate observa cum foarte multi utilizatori de statii radio CB îşi modifica (tunează) statiile cu scopul de a creste puterea de emisie peste limita legala. Operaţiunea se poate realiza fie prin modificarea parametrilor fizici din interiorul statiilor si schimbarea finalilor sau a tensiunii de atac sau prin ataşarea unui amplificator de putere. Toate operaţiunile sunt ilegale si se pedepsesc conform legislaţiei in vigoare.

Estindere performanțe stație radio
antena simfazata exterioara

Antena și instalarea joaca un rol important

In schimb, echipa noastră vă poate oferi o serie de sfaturi utile ce pot duce la creşterea ariei de acoperire a statiei atât pentru utilizatorii care folosesc statia radio CB ca statie de baza, cat si pentru cei ce le folosesc in autoturisme. Tipul antenei si instalarea joaca un rol mult mai important in raza de acţiune a statiei radio CB. Acest lucru se traduce in termeni de eficienta operaţională, tipul de câştig al antenei si înălţimea ei. Din fericire, cadrul legislativ oferă mai multa libertate, atunci când vine vorba de îmbunătăţirile aduse statiilor radio CB.

Recomandările noastre pentru îmbunătăţirea razei de acţiune a unei statii radio CB sunt legate de modul in care este utilizata antena:

1. Înălţimea antenei

Este cel mai important aspect de care trebuie sa tineri cont. Puteţi obţine semnal maxim atunci când antena se afla in cea mai înaltă poziţie posibila. Când se utilizează o statie de baza cu antena, soluţia este sa se monteze pe acoperiş sau pe un turn. Antena pentru statia radio auto se montează pe plafonul maşinii, pe centrul geometric al acestuia pentru a benefici de un plan de masa maxim.

2. Antene simfazate

Din păcate slab si sporadic utilizate in Europa – in general mai multe antene înseamnă o eficienta mai mare. Pentru o frecventa de 27 MHz, antenele mari sunt, in general, necesare pentru a înregistra eficienta maxima. Ce se întâmplă atunci când antena este redusa ca dimensiune? In acest caz trebuie adăugaţi inductori, bobine, condensatori, rezistente pentru a compensa din punct de vedere radio înălţimea mica, nu din punct de vedere al performantelor. Nu exista in Citizen Band antene mici si performante, ci doar antene mici si comode in utilizare. Calibrarea pentru antenele simfazate este complet diferita fata de antenele normale, se utilizează un cablu de 50 Ohmi pentru calibrarea individuala a antenelor, care după ce sunt calibrate se interconectează cu un cablu in Y de 75 Ohmi.

3. Tipul de antena

Nu toate antenele sunt create egal in termeni de performanta. Producătorii au in vedere atunci când dezvoltarea o antena pentru o statie radio CB nu doar nu design modern, ci si îmbunătăţiri tehnice legate de îmbunătăţirea performantelor.

4. Masa si plan de masa

Împământarea antenelor este critica deoarece acestea necesita o cale de întoarcere si de o suprafaţă pentru “contrabalansare” pentru a emite eficient. Aspectul este esenţial pentru antenele baza, mai ales din cauza limitărilor date de dimensiunile mici si se poate face cu un kit pentru împământare sau cu radiani de diverse forme, dimensiuni si soluţii tehnice. Vezi statia radio President Himalaya.

5. Calibrarea perfecta a antenei

Pentru a fi sigur ca statia radio CB funcţionează la parametrii, aveţi nevoie de o verificare si o calibrare a antenei. Se măsoară SWR – măsurarea undelor radio. Mărimea ideala este 1:1, aşa ca întotdeauna adaptaţi si fixaţi antena. Impedanţa, factor care care nu este suficient de mult luat in seama, este mai importanta decât SWR-ul si trebuie sa fie cat mai aproape de 50 Ohmi, asta daca nu se poate obţine exact 50. Impedanţa este cel mai important factor in funcţionarea unei antene, înaintea SWR-ului. Impedanţa nu poate fi măsurată cu reflectometru standard, aveţi nevoie de analizor de frecventa.

6. Modificarea modulaţiei

Prin modificarea modulaţiei standard a unei statii într o valoare mai mare se poate obţine, pe lângă creşterea nivelului si a calităţii vocii, si o extindere a performantelor de emisie, emiţătorul fiind recepţionat clar chiar in condiţii de limita de semnal, când de obicei vocea devine neinteligibila.

Estindere performanțe stație radio
Antena simfazata

Prin respectarea puterii legale de 4W, respectaţi pe ceilalţi colegi din trafic si micşoraţi cantitatea de emisii parazite, fara informaţii, răspândite pe distante prea mari.

Sursa: cbmania.ro

Extra
Date contact

Addresa:
Statii Radio CB
Str. Elena Doamna Nr. 35,
Tecuci, Judetul Galati
E-mail: office@e-statiicb.ro
Telefon:
0765.313.345

Urmărește-ne și pe ...
Orice statie radio si accesorii
favicon-e-statiicb
Publicat pe

Ghid pentru alegerea unei statii radio CB

Ghid pentru alegerea unei statii radio CB

Ghid pentru alegerea unei statii radio CB

Ghidul cumpărătorului

Smartphone-urile nu pot tine locul unei stații radio Citizen Band

În ciuda faptului că în ultima vreme smartphone-urile sunt dotate cu cele mai variate funcţii, acestea nu pot tine locul unei stații radio Citizen Band (CB). Motivul este simplu: ele te ajută să intri în posesia unor informaţii precise și foarte actuale în legătură cu starea drumului, respectiv a traficului, realizând transmisii în banda liberă 27MHz, de regulă, pe canalul 22 FM.

Ghid pentru alegerea unei statii radio CB

Totuşi, pe lângă aceste caracteristici comune tuturor modelelor, exista și câţiva indicatori ai calităţii pe care i-am explicitat în ghidul de mai jos, astfel încât să nu intri în posesia unui produs ineficient. În plus, la final, îţi răspundem și la întrebarea “unde găsesc statie radio CB la un preţ bun ceilalţi conducători auto?”.

Statii radio CB fixe sau mobile ?

Tipul: în funcţie de cât de uşor pot fi luate cu tine, dispozitivele de acest gen se împart în: fixe, mobile și portabile. Cele dintîi sunt mai putin populare astăzi (din cauza ca aproape au dispărut de pe piaţă). Se numesc astfel pentru ca se foloseau din casa de către cei care locuiau în zone izolate.

De altfel, denumirea se datorează și unui aspect particular: necesită o tensiune de 220V pentru încărcare, valoare ce poate fi obţinută doar de la o priza din locuinţa. Erau utilizate pentru a face schimb de informaţii cu vecinii cei mai apropiaţi. Statiile radio CB mobile sunt cele ştiute de noi toţi, întâlnite in maşinile multor şoferi si care se alimentează de la o sursa de energie de 12 – 13V.

Nu in ultimul rand, daca vrei un model de buzunar, te poţi opri asupra unei statii portabile. Sunt pe baza de baterii, dar se pot încărca si cu un adaptor de la priza maşinii. Nu le poţi folosi in condiţii optime in autovehicul din cauza ca presupun fire in plus in interior.

Vorbeste la statia radio in Camion
Vorbeste la statia radio in Camion

Puterea de emisie nu poate fi mai mare de 4W

Puterea de emisie: in principiu, orice model este produs in acord cu reglementările in vigoare, si anume nu mai mult de 4W. Totuşi, nu prea sunt realizate controale in ceea ce priveşte puterea, drept urmare poţi întâlni si statii radio CB de 20W sau chiar de 100W.

Primele ar trebui sa asigure o arie de emisie – recepţie suficienta, pe când ultimele au capabilitatea de a realiza legături transcontinentale – acest lucru doar in prezenta unei antene adecvate. In plus, exista anumite persoane cu sau fara calificare in domeniu care modifica astfel de produse, apoi punându-le in vânzare. Ceea ce rezulta sunt câteva statii radio CB second hand cu puteri de 6 – 7W. In consecinţă, nu presupun nicio schimbare notabila.

Microfonul: reprezintă o dotare esenţială, dat fiind faptul ca el reproduce si transmite informaţiile de care ai nevoie atunci când conduci. Nu este suficient ca un produs sa fie accesorizat cu un asemenea dispozitiv, ci este absolut necesar ca ceea ce este emis/trimis sa se înţeleagă. In consecinţă, nu uita sa te interesezi si asupra acurateţii sale.

Dimensiunea antenei influențează distanta maximă de emisie

Dimensiunea antenei: conform multor păreri despre cele mai bune statii radio CB, reprezintă cel mai important parametru de verificat. Acest aspect este in mod direct responsabil de aria de acţiune a produsului. Cu alte cuvinte, depinde de mărimea antenei distanta maxima la care sunt emise si de la care sunt captate undele.

Daca luam in seama calculele, atunci ar trebui ca, pentru o funcţionare optima, toată lumea sa îşi achiziţioneze un model de 2,75 m. Ştiind insa ca o asemenea valoare înseamnă un ataş considerabil si ilar deopotrivă, producătorii au început sa doteze antenele cu o bobina al carei rol este de a suplini lungimea lipsa. In aceasta ordine de idei, pentru un camp de emisie – recepţie generos, mărimea recomandata este de 1,6 m.

Antenele trebuiesc obligatoriu calibrate

Instalarea antenei: se refera, in primul rand, la modul in care se ataşează maşinii elementul menţionat – cu ajutorul unei talpi magnetice sau cu montura fixa. Avantajul primei metode este acela ca poţi oricând sa desprinzi antena si sa o foloseşti in cazul altui autovehicul. Plusul celeilalte consta in costurile de achiziţie mai mici.

In al doilea rand, daca îţi doreşti sa funcţioneze in parametri normali si sa eviţi ca statia sa se arda, este imperativ sa calibrezi antena. Aceasta operaţie urmează in mod natural montării si se realizează cu ajutorul unui aparat special (SWR-metru). El măsoară relaţia dintre puterea emisa si cea primita, raport care trebuie sa fie cat mai apropiat de valoarea 1:1. In cazul in care identifici un SWR de 1,5:1, poţi folosi in siguranţă statia radio CB si antena, spun specialiştii.

Vorbeste la statia radio in TIR

Investeste mai mult intro antena de calitate

Preţul: este un parametru care trebuie amintit din cauza ca majoritatea cumpărătorilor investesc bani in componente pentru care nu ar trebui sa plătească enorm de mult.

De exemplu, multi prefera sa achiziţioneze modele de statii cu cat mai multe funcţii si scumpe, indiferent cat de utile sunt acestea, in detrimentul unui produs simplu si ieftin (a cărui putere este tot de 4W). Aşadar, atunci când vine vorba de costuri, ar fi bine sa aloci o suma mai mare cumpărării antenei, întrucât, aşa cum am spus mai sus, ea este cea de care depinde aria de emisie – recepţie. In plus, ai si posibilitatea de a opta pentru un kit complet, nemaifiind nevoie sa cauţi tu componentele separat.

Este recomandata o stație cu brand cunoscut, certificat

Brandul: îţi oferă certitudinea ca produsul achiziţionat beneficiază de o durata mare de viaţă, precum si ca este superior calitativ. Nu se recomanda sa decizi asupra unui model ce aparţine unei firme fara recunoaştere internaţională si care nu deţine girul instituţiilor abilitate, după cum ar fi bine sa nu te mulţumeşti cu un dispozitiv second hand. Noi am realizat o lista cu cei mai importanţi producători, astfel încât sa îţi fie mai uşor sa alegi. Aceştia sunt: Albrecht, President, Avanti, Midland, CRT, PNI, Cobra, Storm.

Lucrul care a mai rămas de menţionat consta in locul unde găsesc statii radio CB la preturi bune ceilalţi şoferi auto. Desi unii dintre ei merg in magazine de specialitate sa achiziţioneze un astfel de produs, majoritatea (fiind pusi in tema in legătură cu criteriile esenţiale de verificat) aleg sa cumpere de pe Internet deoarece aici, in mediul online, dau peste multe oferte si promoţii, ceea ce rareori se întâmplă in cazul modelelor alese de la distribuitorii de profil din oraş.

Extra
Date contact

Addresa:
Statii Radio CB
Str. Elena Doamna Nr. 35,
Tecuci, Judetul Galati
E-mail: office@e-statiicb.ro
Telefon:
0765.313.345

Urmărește-ne și pe ...
Orice statie radio si accesorii
favicon-e-statiicb